PRovokacija.com

Internetska stranica nije perpetuum mobile

, tra.21, 2009, u Internet, PR, PR 2.0

pendulumU svojem dosadašnjem online iskustvu, stekla sam dojam da (poneki) ljudi misle da je dovoljno pokrenuti neki web site i da svaki posao tu završava. Wrong.

Posao tek počinje. Nije dovoljno pribaviti domenu, server, CMS, sustav za bannere i misliti da je posao završen. Ovisno o temi/industriji/sadržaju potrebno je učastalo objavljivati novi sadržaj, nuditi nove usluge, poboljšavati cjelokupan site te se oglašavati i stalno prikupljati nove korisnike.

Iz osobnog privatnog i profesionalnog iskustva, nema gore situacije kad vidim da je zadnja promjena na siteu bila prije više od dvije godine. Sve što nije updateano u periodu dužem od dva, tri tjedna, za mene je zabrinjavajuće.


Zamislite se u ulozi korisnika – zanima vas neki sadržaj kojeg često tražite na internetu. I u nekoliko navrata prosjetite neku stranicu koja izgleda zanimljivo. U par posjeta toj stranici uspijete pročitati sav sadržaj. Još ćete nekoliko puta doći na nju, a kad shvatite da se na stranicama ništa ne događa, NIKAD je više nećete posjetiti.
Ne tretirajte korisnike kao da nemaju inteligenciju. Na internetu nemate pravo na previše pogrešaka. Loš imidž stvara se brzo i dugotrajan je, a onaj dobar radi se sustavno, mukotrpno i sporo. Uostalom, korisnici su samo jedan klik udaljeni od nekog drugog, zanimljivog sadržaja.

:, , , ,

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: