PRovokacija.com

Dobar primjer iz prakse: Kreativnost u PR-u!

, stu.30, 2009, u Internet, Marketing, PR, PR 2.0, Zanimljivosti

blogmaraton_ustream-500x399Nekada se projekti koje radite zapravo rade kako biste dobili PR. Važno je osmisliti nešto pametno, zanimljivo, atraktivno i što će privući znatiželju medija.

To je jedna tipičan način rada mnogih nas koji radimo PR. No što kada imamo projekt koji je toliko dobar i zanimljiv da nam PR dolazi sam od sebe? E to je posao 🙂

Nekako uvijek razmišljam da čovjek u svemu što radi mora imati neku vibraciju, strast koja ga tjera da radi jače, više i bolje, nevažno o čemu se radi. I upravo ta činjenica da se nešto radi s guštom i strašću završi tako da a) projekt uspije i b) projekt dobije kao puno medijskog prostora – gotovo prema domino efektu.

Zato bih za primjer navela čovjeka po Boris Radošević koji je svoju strast prema gadgetima i raznim tehničkim napravicama usmjerio i kreirao jedan zanimljiv blog na linku www.gadgeterija.net. Svakoga dana Boris piše o novostima, pametnim, blesavim, potrebnim, nepotrebnim gadgetima i uživa u onome što radi.

Ovu je subotu Boris odlučio biti maratonac – odlučio se napraviti maraton u bloganju! 24 sata je neprekidno blogao i pisao o svemu i svačemu te uspio ostavariti svoj cilj. Ni više ni manje nego 50 postova na temu gadgeta u 24 sata te live stream kako bi svi mi voajeri mogli uživo pratiti na kojoj je navedeni kavi. Pa zar to nije originalna ideja? Zar to nije nešto o čemu bi mediji trebali pisati? I pisali su 🙂
Blog maraton je podržala cijela zajednica kompjuterskih ovisnika (programera, dizjanera i svih onih kojima je internet dobro jutro i laku noć svakog dana). Oko maratona se stvorio hype, svi su znali što se događa…i svi su pružili podršku. Sve detalje o blog  maratonu možete vidjeti ovdje, a još jednom skidam kapu Borisu i ideji.

Ovo je primjer kako bismo češće trebali raditi korisne stvari same po sebi, a onda bi i PR trebao doći kao logičan nastavak. U nedostatku vremena, ideja, često pritisnuti rokovima, nadređenima radimo stvari obrnutim redoslijedom i tada one od nas iziskuju vise vremena i truda.

:, ,

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: