PRovokacija.com

Kreativnost u PR-u

, ožu.21, 2009, u PR, PR 2.0, Zanimljivosti

lightbulbO kreativnosti u odnosima s javnošću napisane su brojne knjige, članci, no činjenica je da je kreativnost u svakom poslu važna pokretačka snaga. Vizije i ideje glavni u motiv u PR-u budući da je svakoj tvrtki u cilju biti posebna, drugačija i jedinstvena.
Najbolje ideje uvijek se dobivaju onda kada je mozak neoptrećen granicama i ograničenjima. Mnoge kvalitetne ideje koje bi privukle pozornost medija ne dolaze do javnosti iz nekoliko razloga – nadređeni/uprava ne žele riskirati, ne razumiju kako funkcionira tržište i smatraju da je promjena od uobičajenog načina komunikacije nužno loša.

Osobno, svjedočila sam brojim odličnim, originalnim idejama koje nisu „prošle“ kod nadređenih. Žalosno bi bilo kada bi konkurencija realizirala neku od ideja i požnjela uspjeh namijenjen nama.

Koji elementi utječu na kreiranje dobrih ideja:


• Pratite medije – opća informiranost o situaciji u državi i svijetu
• Pratite vlastitu industriju – trendovi u svijetu mogu biti vrlo inspirirajući
• Uzmite si vremena za brainstorming sa kolegama – VRLO je važno da održavate strukturirane, organizirane sastanke. Pazite da se ti sastanci ne pretvore u pričanje o svemu i svačemu.
• Nemajte ograničenja – uvijek gledajte širu sliku
• Surfajte internetom – informirajte se o uspješnim metodama i projektima
• Pratite konkurenciju – uvijek je dobro biti jedan korak naprijed. Ukoliko ne možete dostići konkurenciju, usmjerite se na nešto što komkurencija nema i tu izgradite posebnost.
• Komunicirajte s korisnicima svojih proizvoda i usluga – možda će njihove želje biti dobra motivacija

:, , ,

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: