PRovokacija.com

Novinarska adrema – osnova PR posla

, lip.03, 2009, u Internet, Marketing, PR, PR 2.0

tablicaNovinarska adrema je ništa drugo nego popis novinara. Obično sadrži njihova imena i prezimena, medij iz kojeg dolaze, broj telefona, mobitela, OBAVEZNO e-mail adresu, broj faksa, eventualno fizičku adresu medija, te prostor za sitne natuknice.

Adreme su pravo malo blago i osobno, smatram ih svojim osobnim alatom kojeg ne dijelim ni sa kim. Adrema je uz ideju, kreativnost i pismenost osnova bez koje se ne može.

Uz velike novinarske adreme selektirane prema medijima (tiskanim, elektroničkim i internetskim), adreme se seletiraju i prema industriji koju prate. Obično kad imam neko važnije događanje ili kad distribuiram neki važniji press materijal, uzmem vremena za kreiranje nove adreme gdje se na jednom mjestu nalaze svi relevanti novinari.
Kako do adreme? Ili ćete imati sreće i netko će vam je ustupiti ili ćete „pješice“ morat kreirati vlasitite. Dugotrajan posao zvanja svake redakcije i ispitivanja koji novinar prati područje koje tražite, ali tako se već stavra prvi kontakt prilikom koje se predstavljate novinarima i postavljate sebe na raspolaganje vezano za određene informacije.
Posebna napomena: Hrvatska je malo medijsko tržište i fluktuacija novinara je velika. Mediji se pokreću, gase, novinari prelaze s jednog posla na drugi….Peridoički updatajte svoje adreme i vodite računa o promjenama.

:, , , ,

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: