PRovokacija.com

One click away

, svi.01, 2009, u Internet, Marketing, PR, PR 2.0

one-click-away2Kako već duže vremena radim na internetu (ova izjava izgleda nevjerojatno besmisleno, ako malo bolje pogledate 🙂 ), cijenim njegovu brzinu, jednostavnost i isključivost. Uz minimalni napor, dolazite ili odlazite sa sadržaja koji vam je zanimljiv/nije zanimljiv.

Za svaku od internetskih stranica ili portala prvenstveno je važno da je prisutna, bilo linkom bilo oglasom, na internetu kao mediju. Ukoliko imate budžet za marketinšku kampanju, prvo mjesto na koje idite je internet. Oglašavanjem na internetu dobti ćete i a) posjećenost i b) gradit ćete brand.

Zašto internet?

Zato što je besplatan korisnicima.
Zato što ste od korisnika „one click away“.
Zato što korisnici do infomacije dolaze uz minimalan napor.

Oglašavanje u ostalim medijima neće vam donijeti (značajnu) posjećenost. Doprinjet će brandu, što je isto jedan od ciljeva, ali smatram kako je za mnoge siteove posjećenost “Number 1” cilj. Primjerice, sjetite se koliko ste puta čitali novine u kojima ste vidjeli oglas za neku od internetskih stranica. A onda se sjetite koliko ste puta otišli na tu stranicu u svojem uobičajenom surfanju interentom. Vjerujem da su brojke mizerne.
Svaka akcija koja zahtjeva reakciju po principu „Moram se sjetit’ to pogledat“ je akcija koju ne želite. Želite da korisnik odmah i sad dođe k vama. Onda mu dajte prilku da uz minimalan napor, klikom svog kažiprsta, dođe k vama. Budite pristutni među ljudima koji koriste vaš medij. Na žalost, ovo vrijedi samo za internet, ali ne i za druge medije.
Zašto?
Zato što je internet interaktivan.
A mi volimo biti interaktivni.

:, , , , ,

3 komentara na ovaj članak

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: