PRovokacija.com

Smiješna strana PR-a

, tra.09, 2009, u Internet, PR, Zanimljivosti

loser

U dosadašnjem sam radnom iskustvu upoznala velik broj ljudi, nalazila sam se ponekad i u ulozi novinara koji kontaktira sa PR managerima.

Ili onima koji se tako nazivaju.

Bez imalo zloće, izdvojila bih par slučajeva koji su me i dan danas oduševljavaju.

• Internet je velika nepoznanica za mnoge ljude. Na žalost i za one koji se bave PR-om. Tako sam jednom, uz press materijal dobila i link na stranicu na koje su bile fotografije s održanog eventa. (Pametan potez jer nema gore stvari nego kad zatrpate već onako pune novinarske inboxe nepotrebnim fotografijama od 5 MB). No, uz link, upozoreni smo da ne „skidamo” slike do nekog određenog doba tijekom popodneva tog dana, kako bi ih svi novinari mogli vidjeti 🙂 Kao da će „skinute“ slike nestati s linka i nitko ih više neće moći vidjeti. Funkcioniranje na internetu, njegove zakonitosti i korištenje, trebala bi biti početak i kraj svakog PR managera.


• Jednom prilikom, dobila sam press materijal PR managerice jednog zagrebačkog hotela u kojem se održao najveći izbor ljepote u Hrvatskoj. Događaj koji je trebao biti predstavljen trebao je biti izbor ljepote, zar ne? Pa ne. Osim toga što je ime njenog hotela bilo navedeno u svakoj rečenici podužeg priopćenja, u njemu UOPĆE nije navela ime pobjednice, odnosno novopečene Missice.
• Vrlo često dobivam i razne press materijale “PR managera” različitih klubova (zanimljivo je primijetiti da ljudi koji se kvalitetno bave odnosima s javnošću nisu opterećeni svojom titulom) koji su prepuni pravopisnih i gramatičkih pogrešaka, a o stilu da i ne govorimo.
• Ponekad (nadam se da je zbog žurbe) dobijem i materijal koji bombastično najavljuje neko događanje bez nekog osnovnog podataka – primjerice, gdje se ili kada održava. Tako sam nedavno dobila poziv na snimanje spota jedne pjevačice bez informacije u koliko se sati i gdje snimanje događa. Simpatično je bilo što se “kolegica“ prije toga telefonski odmah predstavila kao PR managerica.
• Nekad sam radila na radnim mjestima gdje zbog tehničkih razloga nisam mogla objavljivati priopćenja koja su mi slali. Nakon povratnih poziva, objasnila bih im razloge zbog koji ne mogu objaviti njihove materijale, no drugi dan bi me zvao neki drugi „kolega“ iz iste agencije/tvrtke kojem bih opet objašnjavala. Pa bih za par dana opet nekome opet objašnjavala…. 🙂

:, ,

2 komentara na ovaj članak

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: