PRovokacija.com

Nataša Martinić u fail epizodi “Kako oglašavati samu sebe na račun tvrtke?”

, svi.24, 2010, u Internet, PR 2.0, Zanimljivosti

loserVolim na ovom blogu isticati promašaje, pokušaje, dobre i loše primjere, najčešće tuđe. Mislim da je pogreška najbolji učitelj, ako naravno, shvatiš da si progriješio. A budući da smo svi ljudi i da svi griješimo, ajmo se malo pozabaviti mojim generalnim PR failom koji na svu sreću nije imao neke značajne posljedice, osim što sam i dan danas predmet za*ebancije zbog njega.

Prije par godina, radila sam u jednoj tvrtki (naravno, koju neću imenovati) u kojoj smo vrlo često znali zakupljivati sponzorirane članke na portalima i koji bi nam stvarno donosili pristojan broj klikova. Nakon što sam shvatila kako ti članci funkcioniraju – koja je optimalna količina teksta, gdje treba staviti linkove i slično, pisala sam ih stvarno vrlo brzo i gotovo mehanički. Kao jednu od svojih mana istakla bih brzopletost, što ste, ako pratite ovaj blog, mogli i primijetiti, među ostalim, u brojnim tipfelerima koje mi se stvarno ne da ispravljati. I tako sam ja u velikoj gužvi osmislila i napisala članak, umetnula linkove i poslala ga u redkaciju.
Drugog sam jutra čekirala članak objavljen na portalu i kliknula na linkove kako bih provjerila da je sve ok. Na prvom (obično najklikanijem) linku mi se otvorio Facebook i tražio me da unesem svoje pristupne podatke. Malo sam zazujala, vratila se na članak, opet kliknula i gle čuda, opet mi se otovrio Facebook. I opet i opet i opet, dok nisam shvatila da sam umjesto linka na svoj site, u silnom copy/pasteanju, umetnula link na svoj Facebook profil!!!! Znači, u članku na jednom od najposjećenijih portala u Hrvatskoj, ja umjesto sitea, promoviram svoj Face profil!!
Ajme katastrofe, ajme panike i hiperventiliranja! Uz katastrofalne psovke samoj glupoj sebi i panično zvanje u redakaciju portala da odmah promijene link, moje se dvoje kolega bacalo po podu od smijeha najviše na moju paniku, a onda tek na glupost koju sam napravila. Naravno, baš tog dana u redakciji tog trenutka nije bilo nikoga pa je moja agonija trajala neko vrijeme, ali eto, bar sam nasmijala svoje kolege koji mi ovaj slučaj neće nikada zaboraviti i stalno mi „predbacuju“ da sam oglašavala samu sebe na račun tvrtke u kojoj sam radila 🙂 (A još se nisam udala :D)

A da moje dvoje najdražih kolega znaju da sam nedavno snimala prilog za jednu televiziju u kojem je korišteno moje računalo i u kojem se na par sekundi tako lijepo vidio moj Facebook profil, mozak bi mi popili. Odnosno, će mi popit. 😉


4 komentara na ovaj članak

1 Trackback + Pingback

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: