PRovokacija.com

Zdrav razum važniji je od procedure

, lis.18, 2011, u PR, Zanimljivosti

S vama želim podijeliti jednu zanimljivost koja me malo iznenadila, malo nasmijala, a onda i osupnula. Naime, u restoranu gdje svakodnevno ručam, svjedočila sam pripremi prezentacije tvrtke koja prodaje madrace ili kako se danas zovu – „sustavi za spavanje“ (ja volim reći bobu bob, a popu pop, pa ću ostati pri madracima).

 

 

Mladić koji je cijelu stvar organizirao vrzmao se po restoranu, postavljao projekcijsko platno, namještao projektor, u jednom je trenutku i s nečim prekrio madrac koji je stajao položen na glavnom stolu.

I dobili smo ovo:

🙂 Da. Upravo to.

Izgleda kao odar, odnosno kao lijes prekriven ukrasnom tkaninom.

Pitamo li se što posjetitelji prezentacije doživljavaju na nesvjesnoj razini kada ulaze i bacaju pogled prema stolu? Koje im misli i sjećanja prolaze kroz glavu?

Često kaže da ne postoji druga šansa za popravak prvog dojma. A vežete li svoj prozvod ili njegovu prezentaciju uz nešto što je apriori negativno ili ostavlja negativan dojam, napravili ste lošu stvar za sebe i za svoje poslovanje.

Nisam mogla odoljeti i pitati organizatora zna li na što ovako pokriven stol podsjeća i na moje veliko iznenađenje rekao mi je da zna da prvi dojam može podsjetiti na lijes, no eto, kod njih se prezentacije rade na takav način i nema tu prevelike filozofije.

Slušajte zdrav razum, a ne proceduru.

 

 

:, , ,

5 komentara na ovaj članak

 • Auto112

  Još kad tome dodaš da prezentaciji sudjeluju ljudi u poodmakloj trećoj dobi, dobiješ jednu dobru sahranu uz hranu i piće.

 • Split

  Nisu sahrane to ponekad zna biti jako zanimljivo

 • Rik

  Možda imaju neki slogan, tipa ‘spavajte kao zaklani..’. U svakom slučaju sami najavljuju svoj put u propast čim su neotvoreni za feedback od strane kupca, publike, makar i slučajnog prolaznika. Usput, presmiješno je silovanje tehničkog pojmovlja u ovom slučaju. ‘Sustav za spavanje’? I mean, c’mon! Da je to uistinu sustav za spavanje, prvo bi me nahranio, onda bi mi popušio, onda bi razumio što sam odmah zaspao (možda čak i zahrkao), i još bi imao automatski feeder za šopanje tabletama za spavanje. E, to je sustav. Ovo je goddamn madrac 🙂
  LP, PRovokatorice

 • saby

  ma to je skriveni švedski stol 🙂

 • Sanjin

  Sa cim se sve covjek nece susret..

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: