PRovokacija.com

Dobar primjer iz prakse: Pristojno, pametno, jefitno i vrlo učinkovito

, sij.24, 2012, u Internet, Marketing, PR, Zanimljivosti

U nekoliko sam navrata već naglasila kako je za uspješno poslovanje jako važno kvalitetno komunicirati s korisnicima. Korisnike zanimaju razne stvari na koje ste, želite li ih zadržati,  dužni odgovoriti. Neki će upiti biti korisni i direktno ćete profitirati od njih, a neki će biti vrlo jednostavni i gotovo nevažni.

GOTOVO nevažni.

 

 

Sredinom prošle godine,  lanac supermarketa Sainsbury’s dobio je upit trogodišnje djevojčice koju je zanimalo zašto se tiger bread zove upravo tako, a ne nekako drugačije.

Evo pisma:

 

 

 

Logično pitanje malog trogodišnjeg mozga koje je odlučilo zamoliti nekog odraslog da mu pomogne oko pisanja i slanja pisma.  Simpatično, zar ne?

 

I evo što je Sainsbury’s odgovorio:

 

Odgovor na ovo pitanje uzeo je maksimalno 5 minuta vremena i 3 funte u iznosu poklon bona, a što je Sainsbury’s dobio time?

  • pozitivan imidž kod roditelja djevojčice,  njene bliže i dalje rodbine kojoj je taj potez Sainsbury’sa sigurno bio simpatičan
  • pozitivan imidž šire javnosti putem forward mailova i medija
  • direktnu prodaju (iako su djevojčici poklonili bon od 3 funte za slatkiše, logično je za očekivati da su roditelji u kupovini potrošili puno veći iznos od toga)
  • komunikacija prilagođena djevojčici i jedan ljudski, neslužbeni pristup pokazali su kako i korporativna komunikacija može biti kreativna

 

Ovaj primjer pokazuje kako je u stavri potrebno jako malo kako biste korisnike svojih proizvoda učinili još zadovoljnijima. A kad su ljudi zadovoljni, pričaju drugima i preporučuju. Pa zašto onda ne bi preporučili vas?

 

:, ,

1 komentar na ovaj članak

  • Tipovi

    Odličan primjer koji bi trebalo pokazati ratnom profiteru Todoriću. Možda i netko od njegovih kvazi-menađera primjeni ovo u Idei, Konzumu, Maxiju…..ili ko zna još kojem lancu trgovina koje posjeduje na ovim prostorima.

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: