PRovokacija.com

Originalan i pametan projekt – PARKiranje

, ruj.18, 2012, u Marketing, PR, PRomo, Zanimljivosti

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti započeo je trećim izdanjem zabavno-rekreacijskoga projekta „PARKiranje – vratimo se u parkove“ na zagrebačkome Bundeku u okviru kojega je prvi put održana i poznata gradska utrka Urban Challenge. Cilj je projekta promocija kulture tjelovježbe i kretanja te boravka u prirodi u velikim gradovima, a organizatori su tvrtka EX-ALTO i Coca-Cola HBC Hrvatska uz potporu Grada Zagreba.
Dvodnevni je program uključivao brojne sportsko-rekreacijske i zabavne aktivnosti, konvenciju aerobika na otvorenome i poseban program namijenjen najmlađima pod nazivom „PARKiranje za djecu“.

Organizatorima su se u promociji zdravih životnih stilova pridružili brojni njihovi promicatelji među kojima su bili dr. Mario Kasović s Kineziološkoga fakulteta, dr. Mirko Koršić, predsjednik Hrvatskoga društva za debljinu Hrvatskoga liječničkog zbora te Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom u Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.
„Svjesni smo da sve više vremena provodimo sjedeći, a sve manje krećući se i boraveći u prirodi. Zato je PARKiranje naš poziv svim sugrađanima da odvoje dio svojega slobodnoga vremena za boravak u prirodi i tjelesnu aktivnost“, poručila je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Na Bundeku su vježbali i vlastitim primjerom Zagrepčane poticali na kretanje i boravak u prirodi i brojne poznate osobe poput profesora kineziologije i kondicijskoga trenera Marija Valentića te voditeljice Tatjana Jurić koja je vježbala u društvu svojega psića Jacka.
„Ljudi zaboravljaju koliko je kretanje bitno i koliko povoljno utječe na zdravlje. Bilo bi dobro da smo malo manje komotni, da ne zaboravljamo na sebe i da više uživamo u ljepotama koje nude zagrebački parkovi, pogotovo dok još nije hladno“, rekla je Tatjana Jurić. S obzirom na to da ima psa, svakodnevni joj boravak na zraku i šetnja, kako je dodala, više nisu ni izbor.

Zahvaljujući bogatim nagradama koje su omogućili GARMIN i Hoteli Baška, svi natjecatelji Urban Challenga imali su itekako dobru motivaciju za kretanjem i tjelesnom aktivnosti, no ono što je bitno je da ne zaboravimo da Zagreb kao i brojni drugi hrvatski gradovi, imaju lijepe parkove i zelene površine koje treba upotrijebiti za bavljenje sportom i rekreaciju, što je i jedna od ključnih poruka PARKiranja.
Obilježavanje „Europskoga tjedna mobilnosti“, koji se od 16. do 22. rujna održava u više od dvije tisuće gradova diljem Europe, nastavlja se brojnim radionicama i programima poticanja kretanja i zdravih životnih stilova, a svi oni koji su više avanturistički raspoloženi, a propustili su ovogodišnju adrenalinsku utrku Urban Challenge, pozivamo da  se priključe u otočku trekking avanturu na KRK TREKK od 26. do 28. listopada koja se drugu godinu za redom održava u Baški.

:, ,

Dodajte komentar!

Tražite nešto specifično?

Upotrijebite formu za pretraživanje: